Dit formulier moet bij elke nieuwe eigeeltank die je ingebruik neemt ingevuld worden.
Dit formulier wordt gebruikt om het eigeel te controleren op zout, droge stof, klontjes/ schilfertjes en hoeveelheid en om traceerbaarheidsgegevens vast te leggen. Wanneer de Brix waarde buiten binnen de norm valt of wanneer het eigeel klontjes bevat, voorman productie of de kwaliteitsdienst waarschuwen voordat je de eigeeltank in gebruik neemt.
Brix normen voor alle leveranciers:
- 6001500 Kooi eigeel 7% zout en 0,5% kaliumsorbaat: min. 47,0 en max. 53,0%.
- 6001600 Scharrel eigeel 7% 0.5%Kaliumsorbaat: min 47,0 en max 53,0%.
- 6001602 Scharrel eigeel zonder zout: min 43,0% en max 47,0%.
- 6001604 Vrije uitloop eigeel 11%: min 49,0% en max 53,0%.
- 6001605 Kösher eigeel 7%: min 47,0% en max. 53,0%.
- 6001610 Vrije uitloop eigeel 11% 2* Beter Leven: min 49,0 en max 53,0%.